sâmbătă, 17 februarie 2018

Atentie! Motociclismul poate cauza dependenta

   De cand am devenit motociclist am auzit tot felul de comentarii din partea unor persoane care nu au atins in viata lor o motocicleta. Majoritatea comentariilor le stiti si voi, inclusiv celebra replica cu "donatorul de organe" chiar daca nu ai de gand sa iti donezi vreodata organele. De ce aceasta teama? De ce te privesc toti cu mila atunci cand afla ca esti motociclist?
   Nu exista o cale de mijloc in motociclism, ori ai virusul si devine un nou stil de viata pentru tine, ori urasti asta si vrei sa stai cat mai departe. Motociclismul este aproape mort in Romania, desi el poate fi solutia pentru multe din problemele care incep sa apara azi in marile orase. Aglomeratia sufocanta, lipsa locurilor de parcare, pretul mare al combustibilului sunt doar cateva din avantaje, insa ceea nu stie o persoana care nu a condus niciodata un scuter sau o motocicleta este liberatatea pe care o simti cand esti la ghidon. Poti sa faci acelasi drum de zece ori, insa de fiecare data vei avea o alta abordare. 
   Riscurile vin la pachet cu aceasta pasiune, fiecare motociclist e constient de ele, insa asta nu ne opreste. Nu ne obliga nimeni sa ne riscam viata si suntem constienti ca cea mai mica greseala poate fi fatala. Dar aceasta teama nu este un lucru rau, daca devii prudent in trafic. Problema e cu acei motociclisti de "unica folosinta", al caror simt de conservare lipseste complet. Observ uneori baieti ce sar direct pe motociclete supersport de peste 120 cp doar ca sa impresioneze niste tipe in colanti de 10 lei, care oricum se vor urca intr-o coaja de bmw. Nevoia de a impresiona duce de cele mai multe ori la tragedii. Evident ca in trafic nu vei observa niciodata motociclistul care merge cat de cat normal, ci pe cel care merge turat la maxim trezind tot cartierul la 1 noaptea. Povestea e aceeasi de fiecare data cu motociclistul de unica folosinta: la un moment dat cade si daca are noroc se lasa definitiv , insa daca moare porneste un intreg domino in care toti devenim kamikaze in ochii omului de rand. 
   Vrei sa devii motociclist, dar ti-e teama? Atunci inceteaza sa-i asculti pe altii si vezi personal cum e. Iti vei da seama repede daca iti place sau nu. Daca esti o persoana cu capul pe umeri, atunci trebuie sa stii un singur lucru : Motociclismul creeaza dependenta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu